Marcela Uhlíková
Vystudovala Vysoké učení technické v Brně, pracovala v Československé televizi a vydávala vlastní regionální noviny. Byla rovněž mluvčí Botanické zahrady v Troji, PR pracovnicí pražské městské části i Středočeského muzea v Roztokách. Od roku 2017 působí v médiích Univerzity Karlovy. Ráda poslouchá lidi, kteří mají co říci – a na UK podle ní právě takové najdete snáz než kdekoliv jinde.
Čtyřnozí fakultní léčitelé duší: Monty, Stella a Snow
Osobnosti UK Na lovu. Bojovaly pro Nadační fond
Tomáš Macháček rád sleduje osobní pokroky studujících
Respekt, slušnost, důstojnost. Ombudsosoby přejí Karlovce
Je inspirativní učit studenty z prestižních univerzit
Zhmotněný sen? Pro Báru Mechúrovou je to MedicRise
David Lauer má diplom z hybridního studia na Harvardu
Jan Leitl: Co si v Plzni uvaříme, to si tu i sníme
Medici z celé Evropy zahrají na podporu neziskovky ALSA
Lochotínský kampus. Tisíc a jedna noc k zázraku
Nitroděložní transfuzi vděčí za život. Zachránce potkal po 40 letech
Vladimír Piskala: Návyky musí změnit celá společnost
Plzeňská škola hostí studenty z celého světa. Již pojedenácté
VědaFest podvanácté: Věda je všude a Karlovka jakbysmet
Kvalitní a bezpečné mezilidské vztahy jsou základem
Ombudsmanka Iveta Čermáková: Pomáhání pomáhá
O původ potravin se dnes zajímáme více než dříve
O původ potravin se lidé dle Dany Kapitulčinové zajímají více než dříve. „V širším kontextu si uvědomují naše dopady na životní prostředí, ať už jde o klimatickou změnu či ztrátu biodiverzity,“ říká expertka na udržitelné stravování a přenášení poznatků do praxe a vzdělávání z Centra pro otázky životního prostředí UK (COŽP).