Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze s ohledem na předchozí úspěch týdne saské kuchyně připravily pro své strávníky dvě nová menu – tentokrát z francouzské kuchyně. Ve dnech 27. a 28. února 2013 bude ve všech menzách zařazeno na denní jídelní lístek jedno speciální menu podle francouzské receptury.
Ve středu 27. 2. bude v nabídce Porc aux chataignes, tedy vepřové maso na kaštanech (pro studenty za 54 Kč včetně polévky) a ve čtvrtek 28. 2. se zájemci o francouzskou kuchyni mohou těšit na Poulet manteau de sésame neboli kuřecí prsíčka v sezamovém kabátku (pro studenty za 53 Kč včetně polévky).
Pokud bude mít i tato akce u studentů kladný ohlas, jsou Koleje a menzy připraveny zařadit do nabídky jídel další mimořádná menu.
Studenti i zaměstnanci univerzity si mohou tato speciální menu objednat prostřednictvím webové aplikace nebo prostřednictvím mobilního telefonu.
Bližší informace o stravování je možné získat na internetových stránkách Kolejí a menz v sekci Stravování.