Krizová komunikace při mimořádnostech v rámci studentské mobilty

Friday, 12 October 2018 17:46

V souvislosti s narůstajícím počtem mimořádných událostí a krizových situací ve světě připravila Univerzita Karlova soubor opatření, která pomohou při řešení případných situací v souvislosti se studentskou mobilitou.

nehoda_text

Opatření je určeno všem jak studentům Univerzity Karlovy, kteří rámci programu Erasmus+ nebo meziuniverzitních dohod realizují svoji studijní cestu do zahraničí, tak i studentům, kteří na Univerzitu Karlovu přijíždějí studovat ze zahraničí. Univerzita Karlova tímto krokem reaguje na situace, kdy se studenti stanou obětmi závažné trestné činnosti nebo jsou zasaženi přírodní či antropogenní krizí a potřebují pomoci.

Všichni studenti Univerzity Karlovy, kteří se dostanou v průběhu svého zahraničního výjezdu do závažných krizových situací, mohou kontaktovat Univerzitu Karlovu prostřednictvím pravidelně kontrolovaných e-mailových adres (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pro vyjíždějící studenty, pro přijíždějící studenty This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Praktické informace o tom, jak postupovat při nenadálých událostech, jsou k dispozici na stránkách Univerzity Karlovy http://www.cuni.cz/UK-7729.html a v informačním letáku, který studenti obdrží před výjezdem do zahraničí a zahraniční studenti při svém příjezdu.

Od studentů UK vyžaduje například uzavření dostatečného zdravotního pojištění a nově registraci do systému Dobrovolné registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí (DROZD).

Author: red.
Photo: Thinkstock